روز اول رویداد
1404/02/15روز دوم رویداد
1404/02/16پیشرفت فناوریهای نوین همچون اینترنت اشیا (IoT)، هوش مصنوعی (AI) و شبکههای نسل پنجم ارتباطی (5G) بهعنوان محرکهای اصلی تحولات دیجیتال در صنایع مختلف شناخته میشوند. در این راستا، تدوین یک نقشه راه دقیق و تقسیم کار ملی در زمینه این فناوریها از اهمیت بالایی برخوردار است. بهویژه در حوزههای پیچیدهای؛ مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا صنعتی (AIoT)، نیاز به ریلگذاری مناسب و هماهنگی میان تمامی ذینفعان و دستگاههای اجرایی، تنظیمگر و بخش خصوصی ضروری است. این ریلگذاری نهتنها از پراکندگی اقدامات و اشتباهات راهبردی جلوگیری میکند، بلکه به ایجاد یک استراتژی جامع و منسجم برای بهرهبرداری بهینه از این فناوریها کمک مینماید.
هدف اصلی برگزاری رویداد «نقش تنظیمگری 5G-AIoT در توسعه اقتصاد دیجیتال» بهویژه در بخشهای صنعتی و اقتصادی کشور، ایجاد بستری برای تبیین این نقشه راه و تقسیم کار ملی در حوزه هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء است. در این رویداد، علاوه بر تبیین سیاستها و راهبردهای کلان در این حوزه، زمینهسازی برای هماهنگی و همراستایی تمامی نهادهای کلیدی، تدوین استانداردها و مقررات ملی، و معرفی چالشها و نیازمندیهای صنایع کلیدی فراهم خواهد شد.
این رویداد به طور خاص به دنبال این هدف است تا فعالان صنعت، نهادهای تنظیمگر و سایر ذینفعان را با چالشها، الزامات و برنامههای آتی در زمینه هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء آشنا کند و نقشه راهی مشخص و هماهنگ برای حرکت به سمت یک اقتصاد دیجیتال و هوشمند را به جامعه ارائه دهد.
پنلهای تخصصی باهدف بررسی چالشهای کلیدی، ارائه یافتههای تخصصی و دریافت نظرات بخش خصوصی برگزار میشوند. در روز نخست، نشست نقشه راه تنظیمگری 5G-AIoT با مدیریت مرکز ملی فضای مجازی، به بررسی سیاستگذاریها و تقسیم کار ملی در این حوزه تبیین خواهد شد. سپس نشست تنظیمگری طیف و شبکههای اختصاصی 3GPP و Non 3GPP در 5G-AIoT با مدیریت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بر مدیریت طیف فرکانسی و مقررات ارتباطی مرتبط متمرکز و مقررات مربوطه تشریح خواهد شد.
در دومین روز این رویداد، نشست امنیت در حوزه 5G-AIoT با مدیریت سازمان فناوری اطلاعات ایران و همکاری مرکز راهبری افتا، به موضوع امنیت سایبری، تهدیدات احتمالی و چارچوبها و الزامات امنیتی خواهد پرداخت. همچنین نشست ارزیابی و اعتبارسنجی محصولات و خدمات 5G-AIoT با مدیریت پژوهشکده فناوری ارتباطات، استانداردهای اعتبارسنجی و الزامات کیفی این فناوریها بررسی میگردد.
باتوجهبه اهمیت موضوع و محورهای اصلی رویداد، میتواند دستاوردهای قابلتوجهی در مسیر تحول دیجیتال و پیشرفت فناوریهای نوین در کشور به دنبال داشته باشد. از جمله نتایج مورد انتظار از این رویداد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
باتوجهبه نقش راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در تحقق تحول دیجیتال و استقرار متوازن انقلاب صنعتی چهارم، حضور فعال و مشارکت این وزارتخانه در این رویداد میتواند بهعنوان یک نقطه عطف در پیشبرد سیاستهای کلان ملی در زمینه هوشمندسازی و دیجیتالیشدن صنایع و بخشهای مختلف اقتصادی کشور باشد. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بهعنوان متولی اصلی این تحول، با ایجاد هماهنگی میان نهادهای مختلف دولتی، تنظیمگران، و بخشهای خصوصی و صنعتی، نقش حیاتی در تسهیل روند تغییرات بنیادین در زیرساختهای فناوری و ایجاد بستر مناسب برای بهرهبرداری از نوآوریها دارد. این رویداد نهتنها فرصتی برای تبیین سیاستها و برنامههای اجرایی آینده در راستای پیادهسازی فناوریهای نوین است، بلکه زمینهساز همافزایی و همکاری بین بازیگران کلیدی زیستبوم دیجیتال کشور خواهد بود و موجب تسریع در اجرای برنامههای کلان ملی در راستای توسعه پایدار و افزایش رقابتپذیری کشور در عرصه جهانی خواهد شد.
--------------
اهم برنامهها:
خدمت شما مدعو محترم با عنایت به برگزاری رویداد در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به استحضار می رساند رعایت موارد ذیل الزامی است:
۱. به همراه داشتن هرگونه چمدان ،کیف،بسته و لوازم حجیم در روز همایش ممنوع می باشد .
۲. از آوردن اشیاء قیمتی خودداری نمایید، در صورت مفقودی مسئولیت به عهده فرد مدعو می باشد .
۳. رعایت پوشش و شئونات اسلامی الزامی می باشد .